Qigong

Qigong

Koordinera och balansera din kropp och själ med Qigong

Meditation lugn känsla i bilden

Vad är Qigong?

Qigong består av mental koncentration, enkla rörelser och andning för att bland annat förbättra cirkulationen av energi i kroppen. Metoden härstammar från Kina och är en av fem huvudmetoder inom traditionell kinesisk medicin, med syfte att förebygga samt behandla sjukdomar. 

qigong
För vem?

Qigong är för alla. Metoden används ofta inom återhämtning och rehabilitering. Den är väl beprövad med mycket goda resultat till inre balans, läkande och välmående. Rörelserna utförs stående. Har man problem med att stå, fungerar det bra att sitta ned på en stol/pall. Inga förkunskaper behövs.

qigong lugn bild
Resultat?

Alla som börjar med qigong frågar oftast vad man kommer att uppnå med träningen. Denna fråga har flera svar eftersom det är många funktioner som påverkas, både fysiskt, mentalt och andligt. Resultatet beror givetvis på varje individs förutsättningar samt hur mycket tid man lägger ner på att träna. Qigong har flera fördelar. Bland annat motverkar det stress, spänningar och värk. Det ökar även din rörlighet, kroppsmedvetenhet, energi och uthållighet. Det handlar om att koordinera och balansera
din kropp och själ.

Avsluta dagen med ett Qigongpass

mindfulness

Qigongpass

Tillsammans avslutar vi dagen med ett Qigongpass inkluderat Qi-andning. Qi- andning består av enkla lugna rörelser och andningsövningar som stimulerar våra inre organ och känslor samt fyller på med livsenergi.
När din livsenergi kan flöda fritt har du lagt en god grund till själslig, fysisk och mental hälsa samt styrka. Efter ca 30 minuter rundar vi av med en kortare zenmeditation. 
Har man problem med att stå, fungerar det även bra att utföra passet sittandes ned på en pall eller stol. 

Inga förkunskaper behövs.